Hlavní stránka
Hotelová škola :
Sample Image 

* * * * *

Přijďte se podívat, kam chcete chodit do školy

25. listopadu 2021

10:00 - 16:00 Poštovní ul. - tříleté učební obory

15:00 - 17:00 Komenského ul. - maturitní obor

 

Po dobu stavebních úprav je vstup do budovy A pro žáky a veřejnost z Komenského ulice

 
Organizace školního roku 2021/2022
     1. 9.   Zahájení školního roku 
 1. 9.  3. 9.   Opravné maturity - písemné 
     2. 9.   Opravné ZZ - písemné
     3. 9.   Opravné ZZ - cizí jazyk 
 3. 9. - 10. 9.   Opravné ZZ - praktické 
     8. 9.   Opravné maturity - ústní
27.10. -  29.10.   Podzimní prázdniny 
    25.11.   Den otevřených dveří
  do  1.12.   Přihlášky k MZ - JARO
23.12. -  2. 1.   Vánoční prázdniny
     4. 2.   Pololetní prázdniny 
  do  1. 3.   Odevzdat přihlášky ke studiu
14. 3. - 20. 3.   Jarní prázdniny
  do 31. 3.    Odevzdat seznam četby  
    14. 4.   Velikonoční prázdniny 
  1. 4.  -     Maturity - písemné práce 
12. 4.

28 4.   Přijímací zkoušky 
  2. 5. - 15. 5.   Maturity - did. testy
16. 5.    10. 6.   Maturity - ústní část 
     1. 6.   ZZ - písemné
   2. 6.

-

10. 6.   

ZZ - praktické

 16. 6.

-

17. 6.   ZZ - ústní
  do 25. 6.   Přihlášky k MZ - PODZIM 
    30. 6.    Vysvědčení 
 1. 7. - 31. 8.   Hlavní prázdniny
         
        dále bude upřesněno
 
Předpokládané počty přijímaných 2022
Obor
(kód a název)
 První kolo

 

 

 
60

 

 

 
         
45

 

 

 
45

 

 

 

Jednotné přijímací zkoušky se konají 12. a 13. 4. 2022.

Informace o jednotných přijímacích zkouškách
Informace k přijímacímu řízení ve školním roce 2021/2022 
Přihláška ke studiu 

Uznávání zahraničního vzdělání 

DOMOV MLÁDEŽE 

Střední školy

 
Hotelová škola se blýskla ve světě

   ika.gif aneb olympiáda kuchařů IKA Culinary Olympics – Stuttgart – 2020

Hotelová škola Mariánské Lázně zastoupená šéfkuchařem panem Josefem Kratochvílem se v únoru účastnila Světové olympiády kuchařů v německém Stuttgartu. Olympiády se zúčastnilo 2 000 kuchařů z 50 zemí světa. Výstavu shlédlo více než 100 tisíc návštěvníků.
Soutěžící v kategorii kulinářské umění měli připravit a prezentovat pětichodové menu s lázeňskou tématikou.

Odborný učitel hotelové školy připravil pro soutěž toto menu:
• Srnčí panenka v kabátku ze zeleného chřestu,
• roláda z baby kuřátka s pistáciemi,
• glazovaná zelenina na másle,
• houbové ragú s lázeňskými noky a zvěřinovým juicem,
• jalovcová omáčka.

Dalším zadáním byla výroba dvou druhů teplých a studených fingerfoodů pro šest osob, polévka a dezert. Mezinárodní komise složená z předních gastronomických odborníků vyhodnotila výrobky a celkovou kompozici výstavní tabule jako třetí nejlepší  z 35 světových konkurenčních vystavovatelů.

Bronzová medaile je vynikajícím výsledkem dlouholeté odborné činnosti na Hotelové škole v Mariánských Lázních. Gratulujeme celému týmu pod vedením ředitele školy Ing. Jiřího Chuma, odborným poradcům cukrářce Marii Horáčkové, kuchařům Jiřímu Pokornému a Františku Škůrkovi.

Další detailní informace a zajímavosti naleznete na https://www.olympiade-der-koeche.com

Ing. Jiří Chum

Více fotografií 

 
Borská vařečka

varecka.gifVe čtvrtek 16.5.2019 se uskutečnila ve Střední škole Bor soutěž Borská vařečka. Soutěž měla dvě části – praktickou, kde jeden žák z týmu vařil hlavní pokrm s přílohou a teoretickou, kde druhý žák absolvoval rozsáhlý písemný test, včetně poznávání koření a dalších různých ingrediencí.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Tomáš Truksa a Šimon Dyrc, pod vedením Bc. Markéty Beckové. Naši žáci obsadili pěkné třetí místo.
K úspěchu gratulujeme.

Bc. Markéta Becková

Několik obrázků našich soutěžících

 
Studentský LÁZEŇSKÝ SHAKER 2019

Shaker.gifDne 27. března 2019 uspořádala Hotelová škola ML v úzké spolupráci s Léčebnými lázněmi Mariánské Lázně a.s. oblastní juniorskou barmanskou soutěž.
V hlavní soutěži připravovali mladí barmani a barmanky jednu porci povinného míchaného nápoje RON DE CASSIS  a dvě porce vlastního nealkoholického long drinku. Vhodně zvolené soutěžní sklo a dekorace zvýšily atraktivitu vytvořených dlouhých nápojů. Přítomní diváci, rodiče soutěžících a žáci školy, výkony reprezentantů odměňovali spontánním potleskem. Palmu vítězství a zlatý pohár získal Miroslav Kočka - HŠ ML, druhé místo Barbora Lišková – HŠ ML, třetí místo Pavlína Běhounková - SŠŽ Sokolov.
Unikátní nová vložená soutěž školních barmanských družstev obohatila odpolední program. Úkolem čtyř, zároveň vystupujících soutěžících, bylo připravit čtyři porce stejného  míchaného nápoje klasickou barmanskou prací, obohacenou vlastní kreativitou pohybu na vhodně zvolenou hudbu. Kladné body u hodnotící komise přinášela vytříbená technika práce, kontakt s publikem, choreografie celého vystoupení i vhodné školní oblečení. Posuzování nebylo jednoduché. Vítězství a lázeňské pohárky putovaly s Viki, Niki, Sárou a Kačkou do Prahy. Druhé a třetí místo obsadili studenti HŠ z Mariánských Lázní.
Ředitel soutěže, pan Ondřej Folta, poděkoval všem soutěžícím za jejich odvahu a chuť udělat něco více pro své vzdělání, LLML a.s. za sponzorskou pomoc. Ti nejlepší mají dveře otevřené v lázeňských hotelích za i před barovými pulty! Zvláštní poděkování patří učiteli odborných předmětů panu Miloši Fajkusovi.

Sestavil Zdeněk Javorský a foto poskytl Zdeněk Javorský

Miroslav Kočka při přípravě drinku Rufus Virdis

 
Hostouň - 13. Zámecký rendlík

rendlik3.gif

Dne 21.3.-22.3.se naše škola zúčastnila soutěže ZÁMECKÝ RENDLÍK v Hostouni. Školu reprezentovalo družstvo dvou žáků: 3.D Ladislav Dražan, 2D Tatiana Pospíšilová, pod vedením Aleny Paroubkové. Naši žáci vyhráli první místo s náskokem 20ti bodů.

Vítězné menu :
předkrm - Kvašená zelenina, medovo-citronová zálivka, čočkový chips
hl. pokrm - Souss vide - krůtí roláda se špenátem, šťouchaný brambor, zeleninové špagety
moučník - Quinoa dortík s malinovou omáčkou, mandlový lanýž
Vše připravovali soutěžící na 5 porcí a na přípravu měli 240 minut.

Alena Paroubková

Fotografie ze soutěže

  

 
Mail, který pohladí

ProcházkaV pátek 22.3.2019 přišel do školy tento mail:
Včera byl v Brně Patrik Buxbaum na speciálním kurzu thajský styl II. Mám radost, že někdo jede přes ČR se něco naučit. Posílám pár fotek, na jedné fotce je Patrik se svými výtvory. V Brně byli studenti ze 4 škol, byli to ti velmi aktivní. Takže snaživí, mladí ještě žijí. Škoda, že Patrik u Vás asi letos končí.
Zdraví Luděk Procházka, CZECH CARVING STUDIO s.r.o.

Za školu děkujeme Patrikovi a především panu Procházkovi.

Luděk Procházka je vítěz Světové kuchařské olympiády IKA 2004, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav (2000-2008) a předvším neúnavný průkopník, propagátor a lektor techniky zdobení nazývané vyřezávání zeleniny a ovoce - CARVING. Více na: http://www.carving-studio.eu.

 
Hrnečku vař 2019

hrnecku.gifVe středu 13. března se uskutečnil na Středním odborném učilišti v Domažlicích již 14. ročník soutěže Hrnečku vař. Tentokrát to bylo na téma „Slepé vaření“.
Soutěže se zúčastnilo šest školních týmů ze šesti škol a to: HŠ Mariánské Lázně,  HŠ Plzeň U Borského parku 3, SOŠ a SOU Horšovský Týn, VÚ, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ Hostouň a SOU Domažlice.
Informace ohledně zadání soutěžního úkolu se žáci dozvěděli až na místě před začátkem soutěže. Žáci měli připravit tříchodové menu ze surovin, jež byly ve spotřebním koši, který byl pro každý tým stejný. A to předkrm nebo polévku, hlavní pokrm a desert. U hlavního pokrmu měly všechny týmy stejné zadání, musely připravit vepřový závitek. Do soutěžní kuchyně neměl kromě odborných porotců nikdo jiný přístup. Na přípravu menu měli žáci 2 hodiny. Po dokončení své pokrmy žáci servírovali porotě k odbornému posouzení.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Radim Janich a Marek Überlacker. Připravili polévku celerový krém, vepřový závitek na zelenině s orestovanými žampiony a pečenými brambory na slanince s cibulí a tvarohový závin s jahodami. Obsadili krásné druhé místo. Gratulujeme. Naše výrobky.

Bc. Markéta Becková

  

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 19 z 61
© 2021 Hotelová škola Mariánské Lázně
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. . . .