Hlavní stránka
Den žákovských dovedností 2019
Den žákovských dovedností 2019 
 
Organizace školního roku 2019/2020
  do 26. 8.   Dodatečná klasifikace 
27. 8. 28. 8.   Opravné zkoušky 
     2. 9.   Zahájení školního roku 
 2. 9.  4. 9.   Opravné maturity - písemné 
     3. 9.   Opravné ZZ - písemné
     4. 9.   Opravné ZZ - cizí jazyk 
 4. 9. - 11. 9.   Opravné ZZ - praktické 
    18. 9.    Opravné ZZ - ústní
10. 9. - 11. 9.   Opravné maturity - ústní
    26. 9.   Burza škol Sokolov
    10.10   Burza škol Cheb
29.10. -  30.10.   Podzimní prázdniny 
        Burza škol Tachov 
    13.11.   Den otevřených dveří
  do  3.12.   Přihlášky k MZ - JARO 2020
23.12. -  5. 1.   Vánoční prázdniny
    31.12.   Pololetní prázdniny 
24. 2. -  1. 3.   Jarní prázdniny
  do  1. 3.   Odevzdat přihlášky ke studiu
    31. 3.    Maturity - seznam četby 
 9. 4. 13. 4.   Velikonoční prázdniny 
14. 4.  -  28. 4.   Jednotné přijímací zkoušky
 2. 5. - 10. 6.   Maturity 
     1. 6.   ZZ - písemné 
 2. 6. 10. 6.    ZZ - praktické
17. 6. 18. 6.   ZZ - ústní 
  do 25. 6.   Přihlášky k MZ - PODZIM 2020 
 1. 7. - 31. 8.   Hlavní prázdniny
         
        dále bude upřesněno
 
Předpokládané počty přijímaných 2019
Obor
(kód a název)
První kolo

Druhé kolo

Třetí kolo

Čtvrté kolo 

60

 26

23

21

         
30

3

3

3

30

10

10

8

         
30

21

15

15


Vyhlášení 4. kola přijímacího řízení 

Výsledky 3. kola: 
ČíšníkHotelnictví
Vyhlášení 3. kola přijímacího řízení 

Výsledky 2. kola: 
Kuchař, ČíšníkHotelnictvíGastronomie
Vyhlášení 2. přijímacího řízení: 
Gastronomie
, Hotelnictví, Kuchař a Číšník 

Výsledky 1. kola:
Kuchař
, ČíšníkHotelnictví, Gastronomie
Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení 
Jednotná zkouška v řádném termínu je stanovena shodně pro všechny obory na
1. termín             12. dubna 2019
2. termín             15. dubna 2019

Informace o jednotných přijímacích zkouškách
Informace k přijímacímu řízení ve školním roce 2019/2020 
Přihláška ke studiu
Jak to bude s výsledky přijímacích zkoušek 

Rozhodnutí o přijetí na střední školu již nebudou zasílána poštou, oznamují se zveřejněním seznamu přijatých uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče. Zveřejněním seznamu se tato rozhodnutí považují za oznámená.

 Jednotná zkouška v náhradním termínu je stanovena shodně pro všechny obory na
1. termín             13. května 2019
2. termín             14. května 2019

Uznávání zahraničního vzdělání 

Střední školy

 
Borská vařečka

varecka.gifVe čtvrtek 16.5.2019 se uskutečnila ve Střední škole Bor soutěž Borská vařečka. Soutěž měla dvě části – praktickou, kde jeden žák z týmu vařil hlavní pokrm s přílohou a teoretickou, kde druhý žák absolvoval rozsáhlý písemný test, včetně poznávání koření a dalších různých ingrediencí.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Tomáš Truksa a Šimon Dyrc, pod vedením Bc. Markéty Beckové. Naši žáci obsadili pěkné třetí místo.
K úspěchu gratulujeme.

Bc. Markéta Becková

Několik obrázků našich soutěžících

 
Studentský LÁZEŇSKÝ SHAKER 2019

Shaker.gifDne 27. března 2019 uspořádala Hotelová škola ML v úzké spolupráci s Léčebnými lázněmi Mariánské Lázně a.s. oblastní juniorskou barmanskou soutěž.
V hlavní soutěži připravovali mladí barmani a barmanky jednu porci povinného míchaného nápoje RON DE CASSIS  a dvě porce vlastního nealkoholického long drinku. Vhodně zvolené soutěžní sklo a dekorace zvýšily atraktivitu vytvořených dlouhých nápojů. Přítomní diváci, rodiče soutěžících a žáci školy, výkony reprezentantů odměňovali spontánním potleskem. Palmu vítězství a zlatý pohár získal Miroslav Kočka - HŠ ML, druhé místo Barbora Lišková – HŠ ML, třetí místo Pavlína Běhounková - SŠŽ Sokolov.
Unikátní nová vložená soutěž školních barmanských družstev obohatila odpolední program. Úkolem čtyř, zároveň vystupujících soutěžících, bylo připravit čtyři porce stejného  míchaného nápoje klasickou barmanskou prací, obohacenou vlastní kreativitou pohybu na vhodně zvolenou hudbu. Kladné body u hodnotící komise přinášela vytříbená technika práce, kontakt s publikem, choreografie celého vystoupení i vhodné školní oblečení. Posuzování nebylo jednoduché. Vítězství a lázeňské pohárky putovaly s Viki, Niki, Sárou a Kačkou do Prahy. Druhé a třetí místo obsadili studenti HŠ z Mariánských Lázní.
Ředitel soutěže, pan Ondřej Folta, poděkoval všem soutěžícím za jejich odvahu a chuť udělat něco více pro své vzdělání, LLML a.s. za sponzorskou pomoc. Ti nejlepší mají dveře otevřené v lázeňských hotelích za i před barovými pulty! Zvláštní poděkování patří učiteli odborných předmětů panu Miloši Fajkusovi.

Sestavil Zdeněk Javorský a foto poskytl Zdeněk Javorský

Miroslav Kočka při přípravě drinku Rufus Virdis

 
Hostouň - 13. Zámecký rendlík

rendlik3.gif

Dne 21.3.-22.3.se naše škola zúčastnila soutěže ZÁMECKÝ RENDLÍK v Hostouni. Školu reprezentovalo družstvo dvou žáků: 3.D Ladislav Dražan, 2D Tatiana Pospíšilová, pod vedením Aleny Paroubkové. Naši žáci vyhráli první místo s náskokem 20ti bodů.

Vítězné menu :
předkrm - Kvašená zelenina, medovo-citronová zálivka, čočkový chips
hl. pokrm - Souss vide - krůtí roláda se špenátem, šťouchaný brambor, zeleninové špagety
moučník - Quinoa dortík s malinovou omáčkou, mandlový lanýž
Vše připravovali soutěžící na 5 porcí a na přípravu měli 240 minut.

Alena Paroubková

Fotografie ze soutěže

  

 
Mail, který pohladí

ProcházkaV pátek 22.3.2019 přišel do školy tento mail:
Včera byl v Brně Patrik Buxbaum na speciálním kurzu thajský styl II. Mám radost, že někdo jede přes ČR se něco naučit. Posílám pár fotek, na jedné fotce je Patrik se svými výtvory. V Brně byli studenti ze 4 škol, byli to ti velmi aktivní. Takže snaživí, mladí ještě žijí. Škoda, že Patrik u Vás asi letos končí.
Zdraví Luděk Procházka, CZECH CARVING STUDIO s.r.o.

Za školu děkujeme Patrikovi a především panu Procházkovi.

Luděk Procházka je vítěz Světové kuchařské olympiády IKA 2004, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav (2000-2008) a předvším neúnavný průkopník, propagátor a lektor techniky zdobení nazývané vyřezávání zeleniny a ovoce - CARVING. Více na: http://www.carving-studio.eu.

 
Hrnečku vař 2019

hrnecku.gifVe středu 13. března se uskutečnil na Středním odborném učilišti v Domažlicích již 14. ročník soutěže Hrnečku vař. Tentokrát to bylo na téma „Slepé vaření“.
Soutěže se zúčastnilo šest školních týmů ze šesti škol a to: HŠ Mariánské Lázně,  HŠ Plzeň U Borského parku 3, SOŠ a SOU Horšovský Týn, VÚ, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ Hostouň a SOU Domažlice.
Informace ohledně zadání soutěžního úkolu se žáci dozvěděli až na místě před začátkem soutěže. Žáci měli připravit tříchodové menu ze surovin, jež byly ve spotřebním koši, který byl pro každý tým stejný. A to předkrm nebo polévku, hlavní pokrm a desert. U hlavního pokrmu měly všechny týmy stejné zadání, musely připravit vepřový závitek. Do soutěžní kuchyně neměl kromě odborných porotců nikdo jiný přístup. Na přípravu menu měli žáci 2 hodiny. Po dokončení své pokrmy žáci servírovali porotě k odbornému posouzení.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Radim Janich a Marek Überlacker. Připravili polévku celerový krém, vepřový závitek na zelenině s orestovanými žampiony a pečenými brambory na slanince s cibulí a tvarohový závin s jahodami. Obsadili krásné druhé místo. Gratulujeme. Naše výrobky.

Bc. Markéta Becková

  

 
Celostátní úspěch

FLAGJazykově zdatní studenti naší školy se zúčastnili 21. ročníku Celostátní konverzační soutěže hotelových škol v cizích jazycích konané ve dnech 21.-22.3.2019 na HŠ Poděbrady. Významného úspěchu dosáhl Ivo Růžička ze 2.A, který vybojoval 1. místo v kategorii AJ1. V kategorii NJ2 předvedl své znalosti Michal Ptáček ze třídy 3.A, který obsadil 3. místo. Ke krásným umístěním v soutěži našim studentům blahopřejeme a děkujeme  za vzornou reprezentaci školy.

Úspěšní reprezentanti

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 19 z 60
© 2019 Hotelová škola Mariánské Lázně
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. . . .